MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Sekoitelanka

Sekoitelanka – mitä se tarkoittaa?

Sekoitelanka on nimensä mukaisesti lankaa, joka on valmistettu kahden tai useamman eri materiaalin yhdistelmällä. Nämä materiaalit voivat olla luonnonkuituja kuten villa, puuvilla, silkki ja pellava tai synteettisiä/keinokuituja kuten akryyli, polyesteri ja nylon. Sekoitussuhteet ja kuitujen tyypit voviat vaihdella, mikä antaa sekoitelangoille monia erilaisia ominaisuuksia sekä näiden yhdistelmiä.

Sekoitelankojen edut

Sekoitelangoissa on voitu yhdistää kahden tai useamman materiaalien parhaat puolet. Sekoitelangoilla onkin monia etuja verrattuina yksittäisistä kuiduista valmistettuihin lankoihin. Hyvä esimerkki sekoitelanka -valikoimista on sukkalangat, joissa villan tai muun päämateriaalin lisäksi käytetään vahvikkeena keinokuitua kuten polyamidia tai nylonia. Näin sukasta saadaan kulutusta kestävä, jolloin sen käyttöikä pitenee. Sekoitelangat voivat tarjota parhaan mahdollisen mukavuuden eri kuitujen yhdistelmällä. Esimerkiksi puuvillan ja silkin yhdistelmä on ihanan pehmeää, mutta myös kestävää. Myös kashmir-sekoitelangat ovat suosittuja, sillä yksinään materiaali on arvokasta. Pienikin määrä kashmiria langasta tuo sille ihanan pehmeää tuntua. Sekoitelangat voivat olla myös edullisempia kuin yhdestä materiaalista valmistetut langat. Ne voivat sisältää edullisempia materiaaleja kuten akryylia tai polyesteriä, samalla säilyttäen laadukkaiden kuitujen edut langoissa.

Monipuolinen valikoima sekoitelankoja

Sekoitelankojen suosio on vuosien saatossa kasvanut ja näin myös valikoima ja tarjonta ovat parantuneet. Luonnonkuitu sekoitelmien lisäksi markkinoilla on myös tarjolla paljon lankoja, joissa on yhdistettynä luonnonkuitu sekä keinokuitu. Yksi suosituista sekoitelangoista on villa-akryyli sekoitelanka, joka tarjoaa villan lämpöä sekä akryylin keveyttä. Ylellinen yhdistelmä silkki-mohair on myös suosittua erilaisissa talviasusteissa kuten pipoissa ja huiveissa. Borgo de Pazzin Amore -sarjan langat on valmistettu kierrätetyistä kuduista. Tässä yhdistetään hienosti erilaisia kierrätyskuituja toisiinsa ja saadaan upeita kierrätysmateriaaleista valmistettuja sekoitelankoja. Voit tutustua näihin sekä muihin sekoitelankoihimme Raision liikkeessä tai verkkokaupassamme.