MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Sukkalangat

Näytetään tulokset 1–24 / 39

Sukkalangat eri paksuuksissa

Sukkalangat ovat erikoislankoja, jotka on suunniteltu kestämään käyttöä ja pesua. Sukkalankojen paksuudet ovat jaoteltu kolmeen eri kategoriaan; 4-säikeinen, 6-säikeinen ja 8-säikeinen sukkalanka. Eri paksuudet tarjoavat vaihtoehtoja erilaisten sukkamallien ja käyttötarkoitusten mukaan. Ohuemmat 4-säikeiset langat sopivat hyviin kevyisiin sukkiin. Ohuesta sukkalangasta valmistetut sukan mahtuvat myös paremmin tavallisiin kenkiin. 6-säikeinen sukkalanka on keskipaksuista, joka sopii monipuolisesti erilaisiin sukkiin. Voit esimerkiksi käyttää tätä lankaa kauniisiin kirjoneulesukkiin. 8-säikeinen sukkalanka on paksuinta, joka sopii hyvin talven kylmille pakkaspäiville. Tämä paksuus on Suomalaisten suosiossa, mutta ohuemmat sukkalangatkin ovat alkaneet nousta pinnalle lähivuosina. Paksut sukat ovat myös mukavat kumisaappaissa ns. saapassukat.

Sukkalankojen eri materiaalit

Sukkalangat ovat saatavilla useissa eri materiaaleissa, jotta voit löytää juuri oikeanaisen langan omaan makuusi ja tarpeisiisi. Yleisimmin sukkalangoissa käytetään lampaanvillaa, jonka lisäksi vahvikkeena usein polyamidia tai nylonia. Villa on erittäin lämmin ja hengittävä materiaali, joka sopii hyvin ympärivuotiseen käyttöön. Jos tavallinen villa kutittaa, kannattaa silloin materiaaliksi valita esimerkiksi merinovilla. Myös bambu on ihanan pehmeä materiaali villasukissa. Bambuviskoosi on miellyttävän tuntuista ja se tuo sukkalankaan lisää hengittävyyttä sekä kauniin himmeää kiiltoa. Myös alpakkaa käytetään materiaalina villasukissa. Alpakkasukkalanka on erittäin pehmeää ja hengittävää, sillä alpakan villa on pehmeämpää kuin lampaanvilla. Se siirtää myös kosteutta tehokkaasti, jolloin sukat tuntuvat kuivilta jalassa. Jos kaipaat hieman luksusta, valitse sukkalanka, jossa on mukana ylellistä silkkiä. Unisukkiin erinomainen valinta on kashmirvilla-sukkalanka, joka on ylellisen pehmeää. Jakkivillaa on käytetty merinovillan lisäksi sukissa tuomaan lisää lämpöä. Lisäksi on saatavilla puuvillasta valmistettua sukkalankaa. Tämä on paras vaihtoehto heille, jotka eivät voi käyttää villaisia tuotteita. Saatavilla on näiden lisäksi glitterisiä sukkalankoja.

Sukkalangan valinta käyttötarkoituksen mukaan

Sukkalangan valintaan vaikuttaa ennen kaikkea sen käyttötarkoitus. Talvisukkia varten kannattaa valita lämpimämpi ja paksumpi lanka, kuten villa, merinovilla, alpakanvilla, jakkvilla sekä villasekoitteet. Kesäsukkiin ja sisäsukkiin sopivat paremmin kevyemmät ja hengittävävät materiaalit, kuten puuvilla tai bambu. Myös käyttäjän iho ja allergiat on hyvä ottaa huomioon; esimerkiksi villa voi aiheuttaa kutinaa herkälle iholle, jolloin hypoallergiset materiaalit sopvat paremmin kuten puuvilla ja bambu. Nykyään on tarjolla erittäin laaja valikoima myös valmiiksi kirjavia sukkalankoja, jolloin neuloessa syntyy sukkaan kuviot itsestään. Nämä ovat hyvä valinta heille, jotka haluavat saada sukkiin ilmettä helposti sen kummempia miettimättä. Eri paksuudet ja materiaalit mahdollistavat sukkien räätälöimisen käyttötarkoituksen, vuodenajan ja käyttäjän mieltymysten mukaan.