MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Luomupuuvilla

Näytetään kaikki 4 tulosta

Mitä on luomulanka?

Luomupuuvilla on luonnollinen ja ekologinen valinta perinteiseen puuvillan verrattuna. Se valmistetaan luomuviljellystä puuvillasta, joka on viljlelty ilman kemiallisia lannoitteita sekä torjunta-aineita. Luomulangan valmistusprosessi ottaa huomioon ympäristön sekä työntekijöiden oikeudet, joten luomun valitsemalla teet vastuullisen teon.

GOTS-sertifikaatti

GOTS on lyhenne sanoista Global Organic Textile Standard. Tämä on maailmanlaajuisesti yleisimmin käytetty ekologisten ja eettisten tekstiliien sertifikaatti. Jotta tuotteelle myönnetään gots-sertifikaatti, täytyy monien kriteereiden täyttyä ja olla kunnossa. Sertifionti kattaa koko tuotantoketjun, aina raaka-aineista valmistukseen asti. Sertifikaatti voidaan myöntää ainoastaan luonnonkuiduille, jotka on viljelty luonnonmukaisesti. Sertifikaattia valvoo taho, joka on ulkopuolinen ja riippumaton. Tämä pitää huolen, että tuotteet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja ja, että niiden valmistuksessa on noudatettu ympäristö- ja sosiaalisia standardeja. Näin varmistetaan, että sertifikaattien kriteerit ja standardit täyttyvät. Valitsemalla GOTS-sertifioidun luomupuuvillatuotteen voit olla varma, että olet tehnyt ympäristöystävällisen ja eettisen valinnan. Tämä sertifikaatti auttaa kuluttajia tunnistamaan ja valitsemaan ympäristöystävällisiä ja eettisiä tuotteita.

Luomupuuvilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto

Luomupuuvilla on monien kuluttajien suosiossa, koska se on ekologinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Luomupuuvillan viljelyssä käytetään vähemmän vettä ja energiaa, kuin tavanomaisessa puuvillan viljelyssä. Tämän ansiosta hiilijalanjälki pienenee huomattavasti, mikä on myös ympäristön kannalta positiivinen asia. Luomupuuvillan viljelijät noudattavat kestävän viljelyn periaatteita. Luomupuuvilla onkin erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat tehdä vastuullisia ja kestäviä valintoja jokapäiväisessä elämässään.

Luomupuuvillan ominaisuudet

Luomupuuvilla on kestävä mutta pehmeä tekstiilimateriaali, jolla on useita hyviä ominaisuuksia. Luomupuuvilla on erittäin kestävä materiaali, ja se kestää useita pesukertoja menettämättä muotoaan, väriään tai pehmeyttään. Luonnonkuituna se on myös hengittävää, mikä lisää esimerkiksi vaatteiden käyttömukavuutta.

Nämä ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen valinnan monenlaisiin tuotteisiin, kuten vaatteisiin, kodintekstiileihin ja asusteisiin.

Koska luomupuuvilla on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, se on turvallinen vaihtoehto myös perheen pienimpien vaatteisiin ja muihin neuletuotteisiin. Pehmeä ja kestävä materiaali on erinomaista myös lasten virkattuihin leluihin. Allergiaystävällisenä vaihtoehtona valinta on hyvä lasten herkkää ihoa vasten. Luomupuuvilla on myös helppohoitoista ja konepesun kestävää, mikä om tärkeää erityisesti lasten vaatteille ja -tekstiileille.