MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Bambu

Näytetään kaikki 5 tulosta

Bambu

Bambu on monipuolinen materiaali, joka sopii niin vaatteisiin, asusteisiin kuin kodin tekstiileihin. Tässä tuotetekstissä esittelemme bambulangan ominaisuuksia ja kerromme, miten voit hyödyntää sitä erilaisissa käsityöprojekteissa.

Bambulangan ominaisuudet

Bambulanka on valmistettu bambukasvin kuiduista ja valmistusprosessi on samankaltainen kuin viskoosin valmistus. Lankakerissä materiaalina voitkin nähdä bambukuitu, bambuviskoosi tai bambu -sanoja ja kaikki tarkoittavat samaa asiaa. Bambulangan suosio on noussut viimevuosina sen hyvien ominaisuuksien ansiosta. Yksi hyvistä puolista bambussa on, että se on nopeasti uusiutuva luonnonvara. Bambu voi kasvaa jopa metrin päivässä. Sen viljelyyn ei tarvita keinokastelua eikä torjunta-aineita tai kemikaaleja, minkä ansiosta sen viljely on ympäristöystävällistä. Bambulanka on silkkimäisen pehmeää ja sileää, minkä ansiosta siitä valmistetut tuotteet tuntuvat miellyttäviltä iholla. Luonnonkuituna bambulanka on myös hengittävää, joten se pitää käyttäjänsä viileänä. Bambulanka myös imee kosteutta tehokkaasti, jolloin se pysyy kuivana ja mukavan tuntuisena ihoa vasten. Bambulanka on luonnostaan antibakteerinen , mikä tarkoittaa, että se estää hajua aiheuttavien bakteerien kasvua. Näin ollen bambulangasta valmistetut tuotteet pysyvät pidempään raikkaina. Bambulanka sopii myös hyvin herkälle iholle ja allerkigoille, sillä se ei ärsytä ihoa eikä aiheuta allergisia reaktioita.

Bambulangan käyttö

Bambulangan monipuolisuus tekee siitä erinomaisen valinnan erilaisiin neulonta- ja virkkausprojekteihin. Seuraavaksi muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit valmistaa bambulangasta. Bambulanka sopii loistavasti erilaisten vaatteiden valmistukseen. Sen pehmeys, kestävyys ja hengittävyys tekevät siitä erityisen sopivan kesävaatteisiin, kuten paitoihin, mekkoihin, hameisiin ja toppeihin. Bambulangasta valmistetut asusteet kuten huivit ja shaalit tarjoavat käyttäjälleen mukavuutta sekä tyyllikyyttä. Bambulangan hypoallergisuus ja pehmeys tekevät siitä myös varteen otettavan vaihtoehdon lasten ja vauvojen vaatteisiin. Voit esimerkiksi neuloa tai virkata bambulangasta bodyja, housuja, myssyjä, peittoja ja leluja. Bambulanka on myös loistava valinta erilaisiin rätteihin ja siivousliinoihin.