MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Alpakka

Alpakka

Alpakka on kamelieläimiin kuuluva laji, joka on kotoisin Andien vuoristoalueilta Etelä-Amerikasta. Alpakat ovat tunnettuja erityisesti pehmeästä ja laadukkaasta villastaan, josta valmistetaan monenlaisia tekstiilejä, kuten neuleita, huiveja ja muita vaatteita. Alpakka lanka on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat luonnollista ja ympäristöystävällistä materiaalia.

Luonnonkuitulanka vailla vertaa

Alpakkalanka on eläinperäinen luonnonkuitu, joka on valmistettu alpakan villasta. Se on pehmeää, lämmintä sekä kestävää ja se sopii erinomaisesti monenlaisiin käsityöprojekteihin. Alpakkavillan kuitu on sileää ja se ei kutita yhtä helposti kuin lampaan villa. Erinomainen lämmöneristäjä sopii mainiosti talvisiin lämmittäviin puseroihin. Kuiturakenteensa ansiosta alpakkalanka haihduttaa myös tehokkaasti kosteutta. Alpakkalangasta neulotut vaatteet eivät siis hiosta ja tunnet olosi kuivaksi niitä käyttäessä. Alpakkalangan ominaisuudet tekevät siitä suositun valinnan niin ammattilaisten kuin harrastajienkin keskuudessa.

Alpakan villa on lämpimämpää kuin lampaan villa

Yksi alpakkalangan merkittävimmistä eduista on sen lämpöominaisuudet. Alpakan villa on huomattavasti lämpimämpää kuin lampaan villa, mikä johtuu sen erityisestä kuiturakenteesta. Alpakan villan kuidut ovat onttoja, mikä tekee niistä erinomaisia lämmöneristeitä. Tämän ansiosta alpakkalangasta valmistetut neuleet pitävät käyttäjänsä lämpimänä jopa kylmimmissä olosuhteissa.

Alpakkalanka sopii lämmittäviin neulepuseroihin

Alpakkalangan lämpöominaisuuksien ansiosta se on erinomainen valinta lämmittävien neulepuseroiden valmistukseen. Alpakkalangasta tehdyt neuleet ovat paitsi pehmeitä ja miellyttäviä ihoa vasten, myös kevyitä ja hengittäviä. Tämä tarkoittaa, että alpakkalangasta valmistetut neulepuserot ja muut vaatteet sopivat hyvin niin ulkoiluun kuin sisätiloissakin käytettäviksi. Tuuletus on hyvä keino pitää neulepusero raikkaana. Alpakkalanka on myös erittäin kestävää, ja siitä valmistetut neuleet säilyvät hyvässä kunnossa pitkään. Lisäksi alpakan villa on luontaisesti likaa ja kosteutta hylkivää, mikä tekee siitä helppohoitoista materiaalia. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä ovat arjen käyttöön tarkoitetut vaatteet.