MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe 10 – 14
la – su suljettu

Ajankohtaista

Syyskuun aukioloajat

Machian lankasuosituksia

Lankasuosituksia kesään

Lankasuosituksia etsimässä? Kesä tekee tuloaan ja puikoille otetaan uudet mallit ja neuleohjeet talven tieltä. Tässä olemme koonneet muutamia lankaehdotuksia, mitä voimme suositella erilaisiin kesäisiin tuotoksiin.

Virkattuihin bikineihin sopiva lanka

Nyt voit virkata itsellesi bikinit uudesta Laines du Nordin Summer Vibes-langasta. Lanka on 100 % nylonia, joten lanka ei venähdä käytössä ja pysyy muodossaan paremmin. Kyseinen lanka on nimenomaan tarkoitettu bikinien ja kesätoppien neulontaan ja virkkaukseen. 50 gramman kerässä on 150 metriä lankaa. Värit ovat ihanan raikkaita juurikin kesään sopivia! Käy katsomassa värivaihtoehdot: https://machia.fi/tuote/summer-vibes/

Vinkki: Osallistu päivä virkaten Machian liikkeessä Raisiossa la 6.5.2023 https://machia.fi/paiva-virkaten/

Summer_Vibes__2_vihrea_keltainen___50g___150m__100__nylon
Summer_Vibes__2_vihrea_keltainen___50g___150m__100__nylon

Lankasuositus neulepaitaan

Keväisiin ja kesäisiin neulepaitoihin voimme suositella Concept cotton-cashmere-lankaa. Se on kevyttä ja materiaaliltaan pehmeän tuntuista lankaa. 50 g kerässä on 155 metriä ja se on valmistettu 90 % puuvillaa ja 10 % cashmerea. Tätä cotton-cashmere-lankaa käytämme esimerkiksi keväisessä Havina-neuleohjeessa, minkä on suunnitellut Camilla Kulmala. Voit tutustua lankaan liikkeessämme Raisiossa sekä verkkokaupassa osoitteessa https://machia.fi/tuote/cotton-cashmere/

Camilla Kulmalan suunnittelema Havina-neule.
Camilla Kulmalan suunnittelema Havina-neule.

Huivilanka-suositus

Uutuutena olemme saaneet kesäisiä värejä huivilanka-kakkuja. Yhdestä kerästä saat monisävyisen ja kevyen huivin. Concept polynesia gradient huivilanka-kakun ostaja saa mukaansa ohjeet (ei suomea), mistä voi seurata kuvion kulkua diagrammikuvasta. Puuvilla-pellava-viskoosi-lanka myydään 200 g kerässä, missä lankaa on 660 metriä. Huivista tulee ihanan pitkä ja sopii hyvin vaikka rannalle.

Käy tutustumassa värisävyihin: https://machia.fi/tuote/concept-polynesia-gradient/

Concept_Polynesia_Gradient__301_koralli_khaki_lila
Concept_Polynesia_Gradient__301_koralli_khaki_lila

Ohjausta käsitöihin

Oletko huomannut, että järjestämme tilauksesta myös ohjausta yksityisiin tapahtumiin tai vaikka illanistujaisiin. Jos sinulla on tiedossa syntymäpäivät, kesäjuhlat tai vaikka yrityksen tyky-päivät ja kaipaisitte parin tunnin ohjattua käsityöhetkeä niin kannattaa käydä lukemassa lisää: https://machia.fi/inspiraatiot/yksityistilaisuuksia-kasityon-parissa

Aurinkoista kevättä toivottaa lankojen karkkikauppa, Machia Design!

Käsityöaihesia kursseja: askartelu, makrame, neulonta ja kuivakukkakranssi.
Käsityöaiheisia kursseja.
Virkattuihin bikineihin sopivat langat.

Neuleretriitit

Neuleretriitti Machian kanssa

Neuleretriitti on tarkoitettu samanhenkisille neulonnan ystäville. Kokemuksella ei ole väliä, kunhan intoa riittää.

Iloa ja tekemistä riittää niin kokeneelle kuin aloittelevallekin neulojalle. Tervetuloa mukaan!

Tulevat neuleretriitit

Kesän aikana on tulossa vielä kaksi neuleretriittiä. Molemmissa aiheena on kesäiset pitsi- ja kaarrokeneuleet. Toinen järjestetään Porvoon Elämyspoukamassa 28.-30.7.2203 ja toinen Naantalin Herrankukkarossa 15.-16.7.2023.

Lsiätietoja sekä ilmoittautuminen Herrankukkaron retriittiin https://www.herrankukkaro.fi/retriitit/neuleretriitti-15-16-7

Camilla Kulmalan suunnittelema Havina-neule.
Camilla Kulmalan suunnittelema Havina-neule.

Havina-neule on neulottu Spring Wool-langasta. Voit lukea siitä lisää: https://machia.fi/tuote/spring-wool/

 

Pitsineule luonnon materiaali-langasta.
Pitsineule Tynn Line-langasta.

Lue lisää langasta: https://machia.fi/tuote/tynn-line/

 

 

 

 

Machian Maiju ja Kia neuleretriitissä.

Machian tapahtumat

Ahkerien naisten viikko 17.7.-21.7.

Ahkerien naisten viikolla Machian myymälässä pääsee tutustumaan erilaisiin käsityötekniikoihin. Päivittäin työnäytöksiä esimerkiksi: haarukkapitsistä, neulontarenkaasta, koukkuamisesta, puikkovirkkauksesta yms. Jos jokin tietty aihe kiinnostaa niin ei muuta kuin nykäisemään hihasta. Koko viikon voi löytää myös erilaisia lankatarjouksia.

Ke 19.7. toimii non-stop saippua-paja. Pajatoiminta 5 €/ yksi saippua. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon vaan riittää kun tulet paikanpäälle kun sinulle sopii.

To 20.7. toimii non-stop kuivakukka-kranssipaja. Pajatoiminta 20 €/tarvikkeet ja ohjaus. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon vaan riittää kun tulet paikanpäälle kun sinulle sopii.

17.7.-21.7. palvelemme seuraavin aukioloin

ma   klo 10-17

ti-to klo 10-19

pe    klo 10-14

Tervetuloa viihtymään!

B97F6E92-78EE-4892-84AD-9D5113FC838E

Uutta: Machian oma neuleohje

Machian oma neuleohje on nyt täällä! Rae on meille suunniteltu ylhäältä alas neulottava kaarrokeneule. Tämän neuleohjeen on sunnitellut vastavalmistunut tekstiilisuunnittelija Camilla Kulmala.

Neuleohje kuvaus

Kevyesti A-linjainen malli sopii niin arkeen kuin ulkoiluunkin. Abstrakti kuvio antaa tilaa tulkinnalle. Kaarrokeneuleesta voi löytää pisaroita ja pilvenreunaa sekä strösseliä ja nonparellejakin. Ylhäältä alas neulottavan mallin etuna on, että neuletta voi sovittaa keskeneräisenäkin. Leikittele väreillä ja tee neulomisesta ripauksen makiampaa Rae-neuleohjeen parissa!

Vinkkejä neulontaan

Suosittelemme neulomaan puseron 100% villalangasta. Tee aina ennen varinaista työtä koetilkku, jotta tiedät minkä koon valita. Käsiala ja puikkojen koko vaikuttavat lopputulokseen. Muista sitoa liian pitkät langanjuoksut kuviota neuloessa. Hyvänä muistisääntönä voit pitää, maksimissaan viiden silmukan mittaa “vapaana”. Saat Rae-neuleesta näköisesi, kun valitset itsellesi mieluisat lankojen värit. Lisäksi mallin voi neuloa resorilla tai ilman ja sekin muuttaa neuleen lopputulosta. Kuvassa näkyvä neule on neulottu Borgo de´Pazzin New Cedro 100%:sta villalangasta.

Neuleohje-Rae verkkokaupassa

Rae_neuleohje

Neulo paita yhdestä kerästä!

Katian uutuus neulekakusta saat tehtyä puseron valmiilla kuvioinnilla. Lopapeysa neulekakun lanka on ainutlaatuista, se koostuu kolmesta erilaisesta osiosta: kahdesta kuvioidusta ja yhdestä yksivärisestä. Materiaalina 70% villa ja 30% akryyli. Ajatuksena on, että neuleen neulonta on tehty mahdollisimman helpoksi. Resoreiden lisäksi riittää kun osaat neuloa oikeaa silmukkaa pyöröpuikoilla.

Ostaessasi neulekakun, saat tilauksen mukana suomenkieliset ohjeet paidan neulontaan. Neule neulotaan alhaalta ylöspäin. Langan värjäyksen ansiosta kuviot muodostuvat sitä mukaa kun neulot oikeaa silmukkaa. Ylimääräisiä langan päättelyitä ei siis ole! Yksi kakku riittää (omasta käsialasta riippuen) noin S-kokoiseen neuleeseen. Isompiin kokoihin tarvitaan lisäksi yksiväristä Lopapeysa Basic lankaa 50g – 150g koosta riippuen.

Lopapeysa paitakakku

 

neulekakkukerä