MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to klo 10-17
ti klo 10-19, pe klo 10-14
la klo 10-14, su suljettu

Ajankohtaista

Machian lankasuosituksia

Lankasuosituksia kesään

Lankasuosituksia etsimässä? Kesä tekee tuloaan ja puikoille otetaan uudet mallit ja neuleohjeet talven tieltä. Tässä olemme koonneet muutamia lankaehdotuksia, mitä voimme suositella erilaisiin kesäisiin tuotoksiin.

Lankasuositus neulepaitaan

Keväisiin ja kesäisiin neulepaitoihin voimme suositella Concept cotton-cashmere-lankaa. Se on kevyttä ja materiaaliltaan pehmeän tuntuista lankaa. 50 g kerässä on 155 metriä ja se on valmistettu 90 % puuvillaa ja 10 % cashmerea. Tätä cotton-cashmere-lankaa tulemme käyttämään neuleisiin esimerkiksi seuraavassa neuleretriitissämme Herrankukkarossa 1.4.-2.4. Voit tutustua lankaan liikkeessämme Raisiossa sekä verkkokaupassa osoitteessa https://machia.fi/tuote/cotton-cashmere/

Huivilanka-suositus

Uutuutena olemme saaneet kesäisiä värejä huivilanka-kakkuja. Yhdestä kerästä saat monisävyisen ja kevyen huivin. Concept polynesia gradient huivilanka-kakun ostaja saa mukaansa ohjeet (ei suomea), mistä voi seurata kuvion kulkua diagrammikuvasta. Puuvilla-pellava-viskoosi-lanka myydään 200 g kerässä, missä lankaa on 660 metriä. Huivista tulee ihanan pitkä ja sopii hyvin vaikka rannalle.

Käy tutustumassa värisävyihin: https://machia.fi/tuote/concept-polynesia-gradient/

Lankasuosituksia villasukkiin

Lankasuositus villasukkiin löytyy uutukaisesta langastemme Regia Tweed 6-ply:stä. Eläväisen ja muodin mukaisen neulospinnan antavat langassa käytetyt viskoosi pilkut. Tästä langasta saat mainiosti vaikka kesämökille uudet käyttösukat. Regia Tweed sopii erityisen hyvin myös miesten sukkiin. Yhdestä lankakerästä saat neulottua kaksi jopa 46 koon normaalivartista sukkaa.

Käy tarkistamassa, mikä väri sopisi juuri sinun sukkiisi: https://machia.fi/tuote/regia-tweed-sukkalanka/

Ohjausta käsitöihin

Oletko huomannut, että järjestämme tilauksesta myös ohjausta yksityisiin tapahtumiin tai vaikka illanistujaisiin. Jos sinulla on tiedossa syntymäpäivät, kesäjuhlat tai vaikka yrityksen tyky-päivät ja kaipaisitte parin tunnin ohjattua käsityöhetkeä niin kannattaa käydä lukemassa lisää: https://machia.fi/inspiraatiot/yksityistilaisuuksia-kasityon-parissa/

Aurinkoista kevättä toivottaa lankojen karkkikauppa, Machia Design!

Lankakauppa Machian lankasuosituksia.

Neuleretriitit

Neuleretriitti Machian kanssa

Neuleretriitti on tarkoitettu samanhenkisille neulonnan ystäville. Kokemuksella ei ole väliä, kunhan intoa riittää.

Iloa ja tekemistä riittää niin kokeneelle kuin aloittelevallekin neulojalle. Tervetuloa mukaan!

Herrankukkarossa 1.-2.4.2023

Tule kanssamme nauttimaan neulonnan ilosta Naantaliin, Herrankukkaroon. Miltä kuulostaisi saaristolaisherkut, savusauna ja pulahdus lämminvesialtaaseen neulonnan päätteeksi. Retriitissä voit valita kolmesta kaarrokeneulemallista itsellesi mieluisan. Keväisen kaarrokeneuleen, Kotikataja-kaarrokepaidan tai Camilla Kulmalan suunnitteleman Rae-neuleen. Keväinen kaarrokeneule neulotaan puuvilla-kashmir-sekoitelangasta ja pusero sopii hyvin sisällä käytettäväksi tai viileneviin kesäiltoihin. Rae-neule ja Kotikataja puolestaan neulotaan Italialaisesta  New Cedro 100 % villalangasta, mikä lämmittää käyttäjäänsä.

Käy tutustumassa päivän ohjelmaan sekä neulemalleihin ja ilmoittaudu mukaamme alla olevasta linkistä!

https://www.herrankukkaro.fi/retriitit/neuleretriitti-1-2_4

 

 

 

 

Machian Maiju ja Kia neuleretriitissä.

PÄIVÄ VIRKATEN

Haluaisitko viettää kanssamme päivän virkaten?

Kesää ja kevättä mielessä pitäen palavirkkauksella luodaan kaikkea kivaa. Virkatuilla paloilla voit mielesi mukaan tehdä esimerkiksi topin, paidan, ponchon, rantalaukun tai peiton. Päivän aikana voit virkata paloja tulevaan tuotokseesi ja saada ohjausta niihin. Voit olla aloitteleva tai vanha konkari. Kaikki ovat tervetulleita kunhan intoa riittää. Päivä on tarkoitus viettää hyvällä hengellä saman mielisten käsityöntekijöiden kanssa.

Päivä virkaten järjestetään Machian tiloissa Raision kivijalkaliikkeessä. Siellä ison pöydän ympärille saamme mukavan tunnelman aikaan. Päivään mahtuu osallistumaan max 10 henkeä.

Virkattu turkoosi laukku, missä bambukahva.
Virkattu laukku.

Virkkauspäivät:

Päivä virkaten järjestetään kolmena ajankohtana. Muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä mihin päivään olet osallistumassa. 60 € /yksi päivä virkaten.

29.3.2023 keskiviikko klo: 10.00-17.00

5.4.2023 keskiviikko klo: 10.00-17.00

12.4.2023 keskiviikko klo: 10.00-17.00

6.5.2023 lauantai klo: 9.00 – 16.00

Palavirkattu värikäs toppi.
Palavirkattu toppi.

Hintaan sisältyy:

  • päivän ohjaus kello: 10.00-17.00
  • langat 20 €, saat valita tarjolla olevista vaihtoehdoista
  • keittolounas ja kahvi

Ilmoittautuminen virkkauspäivään

Ilmoittautuminen 22.3.2023 mennessä s.postilla maiju.suominen@machia.fi

tai puhelimitse Maijulle 040 524 7353

Tervetuloa nauttimaan kanssamme käsityön ilosta!

Palavirkattu poncho.
Palavirkattu poncho.
Palavirkkaus-paloja.

Uutta: Machian oma neuleohje

Machian oma neuleohje on nyt täällä! Rae on meille suunniteltu ylhäältä alas neulottava kaarrokeneule. Tämän neuleohjeen on sunnitellut vastavalmistunut tekstiilisuunnittelija Camilla Kulmala.

Neuleohje kuvaus

Kevyesti A-linjainen malli sopii niin arkeen kuin ulkoiluunkin. Abstrakti kuvio antaa tilaa tulkinnalle. Kaarrokeneuleesta voi löytää pisaroita ja pilvenreunaa sekä strösseliä ja nonparellejakin. Ylhäältä alas neulottavan mallin etuna on, että neuletta voi sovittaa keskeneräisenäkin. Leikittele väreillä ja tee neulomisesta ripauksen makiampaa Rae-neuleohjeen parissa!

Vinkkejä neulontaan

Suosittelemme neulomaan puseron 100% villalangasta. Tee aina ennen varinaista työtä koetilkku, jotta tiedät minkä koon valita. Käsiala ja puikkojen koko vaikuttavat lopputulokseen. Muista sitoa liian pitkät langanjuoksut kuviota neuloessa. Hyvänä muistisääntönä voit pitää, maksimissaan viiden silmukan mittaa ”vapaana”. Saat Rae-neuleesta näköisesi, kun valitset itsellesi mieluisat lankojen värit. Lisäksi mallin voi neuloa resorilla tai ilman ja sekin muuttaa neuleen lopputulosta. Kuvassa näkyvä neule on neulottu Borgo de´Pazzin New Cedro 100%:sta villalangasta.

Neuleohje-Rae verkkokaupassa

Rae_neuleohje

Neulo paita yhdestä kerästä!

Katian uutuus neulekakusta saat tehtyä puseron valmiilla kuvioinnilla. Lopapeysa neulekakun lanka on ainutlaatuista, se koostuu kolmesta erilaisesta osiosta: kahdesta kuvioidusta ja yhdestä yksivärisestä. Materiaalina 70% villa ja 30% akryyli. Ajatuksena on, että neuleen neulonta on tehty mahdollisimman helpoksi. Resoreiden lisäksi riittää kun osaat neuloa oikeaa silmukkaa pyöröpuikoilla.

Ostaessasi neulekakun, saat tilauksen mukana suomenkieliset ohjeet paidan neulontaan. Neule neulotaan alhaalta ylöspäin. Langan värjäyksen ansiosta kuviot muodostuvat sitä mukaa kun neulot oikeaa silmukkaa. Ylimääräisiä langan päättelyitä ei siis ole! Yksi kakku riittää (omasta käsialasta riippuen) noin S-kokoiseen neuleeseen. Isompiin kokoihin tarvitaan lisäksi yksiväristä Lopapeysa Basic lankaa 50g – 150g koosta riippuen.

Lopapeysa paitakakku

 

neulekakkukerä

Katso uudet kurssit!

Kurssikalenteri päivitetty 15.2.2023 Tarjolla kursseja mm. koiran aktiivimatto, askartelubetonista koristeita puutarhaan ja kuplakynttilän tekoa!

Tutustu kaikkiin kursseihin ja ilmoittaudu mukaan verkkokaupassa alla olevasta linkistä.

https://machia.fi/kurssit/

Matonkuteista tehty aktiivimatto ja purulelu koiralle.