MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Makramelangat

Makramelangat

Mitä makrame solmeilu on? Makrame on solmeilutekniikka, jossa solmitaan lankoja yhteen saaden aikaan erilaisia kuvioita ja muotoja. Makrame on ollut suosittu käsityötekniikka jo pitkään ja se on kokenut uuden tulemisen viime vuosina. Makramesolmeilun alkuun pääset helposti kun opit muutaman perussolmun. Yksi käytetyimmistä makramesolmuista on tasosolmu. Tekemällä monta tasosolmuma peräkäin saat kaunista kierrettä aikaiseksi. Samasta solmusta saadaan tehtyä myös kaksoistasosolmu, jolloin langan pysyvät suorassa. Näitä solmuja varioimalla syntyy myös monenlaisia muita solmuja. Pelkillä perussolmuilla saat jo aikaiseksi esimerkiksi amppeleita. Seuraavaksi valitsemaan oikeanlaiset makramelangat projektiisi!

Makramelangan valinta

Makramelangan valinta on tärkeä osa onnistunutta projektia. Lanka valitaan aina halutun työn mukaan. Pieniin töihin kuten koruihin valitaan ohuempi makramelanka ja isompiin kuten amppeleihin kannattaa valita paksumpi. Puuvillalankaa tai puuvillasekoitelankaa on helppo käsitellä sekä solmia ja se sopiikin hyvin erilaisiin makrametöihin. Liian liukkaista langoista tehdyt solmut aukeavat helposti eikä työstä tule siistiä. Jos haluat hieman rustiikkista lankaa esimerkiksi sisustustöihin, on juutti silloin oikea valinta. Myös pellavasta valmistetut paksummat langat sopivat hyvin makramesolmeiluun. Myymälässämme autamme sinua valitsemaan juuri oikean ja sopivan langan sinun tulevaan makrameprojektiisi. Löydät kattavamman valikoimman makramelankoja myymälästämme.

Ideat makrametöihin

Makramesolmeilu tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia erilaisiin projekteihin. Seinävaatteet ja -koristeet ovat yksi suosituimmista makrametöistä ja niitä voi tehdä monilla eri solmimistekniikoilla. Voit myös käyttää seinävaatteissa kauniita luonnonoksia tavallisten, suorien myytävien keppien sijaan. Amppeleita voi tehdä erikokoisille ruukuille ja ne sopivatkin kauniisti parvekkeelle tai terassille. Voit myös tehdä keittiöön kauniin hedelmäkorin, joka toimii samalla sisustuselementtinä. Muita sisustukseen sopivia ideoita ovat erilaiset korit, seinäkranssit, lampunvarjostimet sekä hyllyt. Erilaiset puuhelmet ja -renkaat sopivat hyvin koristeeksi erilaisiin makrametöihin. Korut ovat myös suosittuja makrame töitä ja niihin tarvitset vain pienen määrän lankaa ja korunosia. Avaimenperät ovat myös pieniä makrametöitä, jotka saa nopeasti valmiiksi. Verhot ovat myös hyvä idea, sillä niitä voi tehdä eri kokoisina ja eri väreillä. Tämän lisäksi voit tehdä kauniita ovimattoja puoliympyrän muotoon. Pehmeämmästä langasta saa myös kauniita vaatteita aikaiseksi kuten toppeja ja liivejä. Asusteiksi voit solmeilla kauniita laukkuja ja hius- sekä kaulakoruja.