MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

4-ply

4-ply eli 4-säikeinen sukkalanka

4-ply sukkalanka on täydellinen valinta moniin eri käyttötarkoituksiin. Ohuesta langasta valmistetut sukat ovat monikäyttöiset, sillä ne sopivat paremmin tavallisten kenkien sisälle kuin paksummasta langasta valmistetut. 4-säikeisessä sukkalangassa on kerässä paljon metrejä, sillä lanka on ohutta. 4-säikeistä sukkalankaa on saatavilla 50g kerissä tai 100g kerässä, joka riittää sukkapariin. Kerässä, joka painaa 100g on metrejä yleensä noin 390m – 420m. Ohutta lankaa suositellaan neulomaan 2mm – 3mm neulepuikoilla, käsialan mukaan. Jos käsialasi on löysää, valitse silloin hieman pienemmän puikot. Jos taas neulot tiukkaa, kannattaa sinun valita hieman isompi puikkokoko.

Ohut sukkalanka sopii moneen eri käyttötarkoitukseen

4-säikeinen sukkalanka on erinomainen valinta, kun haluat neuloa ohuita je kevyitä sukkia, jotka sopivat hyvin esimerkiksi kesäkäyttöön. Lanka on erittäin ohutta, mutta silti kestävää. Voit valmistaa sukkia neulomalla tai virkkaamalla. 4-ply sukkalanka on saatavilla monissa eri sävyissä, sekä yksivärisenä että kirjavana. Tiesitkö, että 4-säikeinen sukkalanka sopii myös esimerkiksi huivilangaksi? Kerässä on paljon metrejä, ja voitkin saada yhdestä sukkalankakerästä aikaiseksi kauniin kolmionmallisen hartiahuivin. Myös salomoninsolmuin virkattu huivi valmistuu kätevästi sukkalankakerästä.

4-säikeisten sukkalankojen materiaalit

4-säikeistä sukkalankaa on saatavilla monessa eri materiaalissa. Selvästi suosituin materiaali on perinteinen lampaanvilla, jota on yleensä sukissa 75%, jonka lisäksi vahvikkeena on käytetty polyamidia tai nylonia. Villa on lämmintä ja hengittävää, joten jalat pysyvät lämpiminä. Jos tavallinen villa kutittaa sinua, saattaa merinovilla sopia sinun ihollesi. Unisukkiin sopii materiaaliksi pumpulin pehmeä sukkalanka, joka sisältää kashmirvillaa. Hot Socks Pearl toimii loistavasti unisukkien materiaalina. Silkkisukkalanka on ylellinen vaihtoehto, joka sopii käytettäväksi myös muissa neuleasusteissa. Bambusukkalanka on erittäin miellyttävän tuntuista jalassa ja se omaa myös kauniin himmeän kiillon. Regian Merino Yak sukkalanka on upea sekoitus merinovillaa sekä ylellistä jakkivillaa. Katian Alpaquina sukkalanka on valmistettu alpakanvillasta, mikä tekeekin langasta uskomattoman pehmeän tuntuista. Puuvilla sukkalanka sopii hyvin kesään sekä niille, joita tavallinen villa kutittaa.

Valikoimistamme löytyy myös upea Austermann hand-painted lanka, joka on käsinvärjätty sukkalanka. Lanka on 100g vyyhdissä ja sopii juuri sinulle, kun kaipaat sukkiisi maalauksellista ja yllätyksellistä ilmettä. Myös Flotte Socke 4 fach Peru on upeat värit on saatu aikaiseksi käsin värjäämällä. Tämä lanka on ihanan pehmeää, sillä se sisältää 60% merinovillaa, 20% alpakkaa ja 20% polyamidia.