MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Virkkauslangat

Virkkauslangan valinta käyttötarkoituksen mukaan

Virkkauslangat eri projekteihin valitset aina käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi sisustustuotteet vaativat erilaisia lankoja kuin käyttövaatteet. Jos haluat valmistaa esimerkiksi tiskirättejä, kannattaa materiaaliksi valita antibakteerinen vaihtoehto. Hamppu on imukykyistä ja kestävää sekä ekologista, jolloin se on loistava tiskirättilanka. Jos haluat virkata kesätopin, kannattaa valita hengittävä ja kevyt lanka, kuten puuvilla, pellava tai viskoosi. Erilaiset sisustustuotteet vaativat usein paksumpia lankoja. Virkatut korit sopivat moneen käyttötarkoitukseen, kuten erilaisille tavaroille. Juutti on kaunis, hieman rouhea materiaali, josta saa virkattua boho-tyylisiä sisustustuotteita. Keinokuiduista valmistetut langat ovat kestäviä ja ne sopivat esimerkiksi laukkuihin hyvin. Ne on helppo pitää puhtaana ja ne säilyttävät muotonsa hyvin. Jos haluat virkata pitsiä, tulee sinun silloin valita ohut lanka, jota virkataan pienellä virkkuukoukulla. Luomulaatuinen puuvillalanka on turvallinen valinta myös perheen pienimmille. Voit esimerkiksi virkata nuttuja ja söpöjä vauvanleluja taikka mobilen. Myymälässämme autamme sinua mielellään valitsemaan juuri sinun projektiisi sopivan langan!

Virkkauslankojen eri paksuudet ja materiaalit

Virkkauslankoja on saatavilla monia erilaisia paksuuksia ja materiaaleja. Ohuet langat sopivat pitsin virkkaukseen sekä muihin pieniin yksityiskohtaisiin töihin, joissa virkkuukoukun paksuun on yleensä 1,25mm – 2mm. Paksummasta langasta valmistuu isolla virkkuukoukulla nopeasti erilaisia projekteja. Esimerkiksi mattoja ja koreja voit tehdä jopa 10mm – 12mm virkkuukoukulla. Materiaalien suhteen puuvilla on yksi suosituimmista valinnoista virkkausprojekteihin. Yksi suosituista virkkauslangoistamme on Capri -lanka, jossa 50g kerässä on metrejä 125m. Merseroidusta puuvillasta valmistettu lanka on hieman kiiltävää ja pintakäsittelyn ansiosta se on kestävää. Sitä on helppo virkata, sillä kierre ei aukea virkatessa. Tämän paksuisia lankoja tehdään käsialan mukaan noin 2mm kokoisella virkkuukoukulla. Virkkauslangat on saataavilla monissa eri materiaaleissa kuten:

  • puuvillalanka
  • merseroitu puuvillalanka
  • kierrätyspuuvillalanka
  • viskoosilanka
  • hamppulanka
  • pellavalanka
  • villalanka
  • bambuviskoosilanka
  • merinovillalanka
  • huopuva villalanka

Mitä voisit valmistaa virkaten?

Virkkaus on monipuolinen harrastus ja voitkin valmistaa monia erilaisia käsitöitä virkaten. Isoäidinneliöitä virkkaamalla voit valmistaa peittoja, laukkuja, hattuja, toppeja sekä muita vaatteita. Isoäidinneliöt sopivat monipuolisesti erilaisiin projekteihin ja neliöitä voitkin virkata missä tahansa. Sisustustuotteet kuten tyynynpäälliset, verhot, matot sekä korit ovat vuodenajasta riippumatta suosittuja virkkausaiheita. Myös erilaiset siivous- sekä tiskirätit ovat olleet virkkaajien suosiossa vuodesta toiseen. Huopuvasta langasta voit valmistaa lämpimiä tossuja sekä istuinalusia. Kesään sopivat keveät virkatut topit sekä hartiahuivit. Salomonin solmuin virkattu huivi onkin kaunis lisä asuun kuin asuun. Voit myös valmistaa hiuskoristeita kuten donitseja, pantoja sekä rusetteja virkkaamalla. Lisää virkkausideoita voit löytää liikkestämme Raisiosta!