MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Merinovilla

Näytetään tulokset 1–24 / 26

Merinovilla

Merinovilla on korkealaatuinen, pehmeä ja monipuolinen materiaali, joka sopii niin aikuisten kuin lastenkin neuleisiin. Tässä tuotetekstissä esittelemme merinovillalangan ominaisuuksia ja kerromme, miksi se on erinomainen valinta ympärivuotiseen käyttöön.

Merinovillan ominaisuudet

Merinovilla on erittäin hienoa ja pehmeää villaa, joka tulee merinolampaasta. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä suositun valinnan monenlaisiin käsitöihin.

  1. Lämmöneristys: Merinovilla eristää tehokkaasti lämpöä, mikä tarkoittaa, että se pitää käyttäjänsä lämpimänä kylmällä säällä ja viileänä lämpimällä säällä.
  2. Hengittävyys: Merinovillan kuiturakenne mahdollistaa ilman kiertämisen materiaalin läpi, minkä ansiosta iho hengittää paremmin. Tämä ominaisuus auttaa myös ehkäisemään hikoilua ja epämimellyttävää kosteutta.
  3. Kosteudensiirto: Merinovillalanka siirtää tehokkaasti kosteutta pois iholta. Näin vaate tuntuu kuivalta ja miellyttävältä päällä.
  4. Antibakteerinen: Merinovillalanka on luontaisesti antibakteerinen, mikä tarkoittaa, että se estää hajua aiheuttavien bakteerien kasvua ja pysyy raikkaana pidempään.
  5. Kutittamaton: Merinovillan hienot kuidut eivät kutita ihoa, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan herkälle iholle.

Monipuolinen merinovillalanka sopii ymprärivuotiseen käyttöön

Merinovillalangan monipuolisuus tekee siitä erinomaisen valinnan ympärivuotiseen käyttöön. Voit neuloa tai virkata siitä erilaisia asusteita, kuten kaulahuiveja, pipoja ja lapasia, tai vaikkapa lämpimiä neuleita ja neuletakkeja. Merinovillasta valmistetut vaatteet ovat erinomainen lisä niin talvi- kuin kesägarderobiinkin. Merinovillalanka on loistava valinta myös urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin, sillä se pitää käyttäjänsä kuivana vaihtelevissa sääolosuhteissa. Sen antibakteerinen ominausuus tarkoittaa myös, että vaatteet pysyvät raikkaana pidempään, vaikka hikoilisitkin niissä. Tämä on myös hyvä valinta vauvojen ja pienten lasten vaatteisiin ja asusteisiin. Sen pehmeys ja kutittamattomuus tekevät siitä miellyttävän materiaalin pienten herkälle iholle. Vauvojen lämmönsäätely ei toimi vielä kuten aikuisila, joten lämmin neulevaate, joka siirtää tehokkaasti kosteutta pois iholta ja tuntuu kuivalta on erinomainen vauvoille.

Merinovillatuotteiden huolto

Useimmat merinovillalangat saa pestä hellävaraisella villanpesuohjelmalla 30 asteessa. Merinovillalle sopii vain villatuotteille tarkoitettu pesuaine. Älä käytä huuhtelu- tai valkaisuaineita, sillä ne saattavat heikentää villan ominaisuuksia.  Villaisia tuotteita ei saa kuivata kuivausrummussa, sillä ne saattavat huopua. Voit kuivata neulepuseron esimerkiksi kuivaustelineen päällä vaakatasossa, jolloin se ei myöskään veny. Myös tuuletus on hyvä keino pitää neule raikkaana, eikä neuletta tarvitse välttämättä pestä lainaan. Tahrat voi poistaa paikalliesesti käsin pesemällä.