MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

8-ply

8-ply eli 8-säikeinen sukkalanka

Oletko etsimässä paksua ja kestävää sukkalankaa joka sopii erityisesti saapassukkiin? Tutustu 8-säikeiseen sukkalankaan, joka on suomalaisten suosikki. 8-ply sukkalanka on paksuinta, 8 säiettä omavaa sukkalankaa. Lanka on riittävän paksua, jotta se täyttää saapassukkien vaatimukset, mutta samalla mukavan tuntuista käyttää. Paksua sukkalankaa on saatavilla sekä yksivärisenä että kirjavana. Kirjavasta sukkalangasta syntyy itsellään esimerkiksi raidallinen kuviointi, jolloin voi helposti vain keskittyä neulontaan eikä arvitse vaihtaa välillä lankaa. Yksivärisellä langalla voit taas loihtia kauniita kirjoneulesukkia.

Vinkit paksun sukkalangan neulontaan

8-säikeinen sukkalanka on suomalaisten suosima lanka, joka on erinomainen valinta lämmittäviin talvisukkiin. Jalat pysyvät lämpinämä, sillä villa siirtää hyvin kosteutta, jolloin jalat pysyvät myös kuivina. Valitse laadukas sukkalanka, joka kestää hyvin käyttöä ja kulutusta. Paksusta langasta neulotut sukat valmistuvat mukavan nopeasti. Valitse 8-säikeisen sukkalangan neulontaan 3,5mm – 5mm kokoiset neulepuikot, käsialasi mukaan. Aloitussilmukoiksi naisten 38/39 kokoisiin villasukkiin sopiva määrä on noin 48 – 52 silmukkaa. Joustinneule varressa auttaa sukkia säilyttämään paremmin muotonsa ja ne pysyvät myös jalassa.

Paksujen villasukkien huolto

Valikoimistamme löytyvät 8-säikset sukkalangat saa pestä villaohjelmalla 40 asteessa. Kun valiset hellävaraisen villanpesuohjelman, eivät superwash villasta valmistetut sukat huovu. Jos villasukat kuluvat käytössä, voit poistaa paikallisesti syntyneitä nyppyjä esimerkiksi nukkakoneella. Myymälässä ja verkkokaupassa on saatavilla paristokäyttöistä nypynpoistajaa, joka on mainio apuväline muidenkin neuleiden huollossa. Jos villasukat kuluvat puhki, kannattaa ne tietysti parsia. Parsinsieni on apuväline, jolla saat kätevästi paikattua villasukat. Sienen näköisen apuvälineen lakki laitetaan reiän kohdalle ja näin voit parsia rikkinäisen kohdn lakkia vasten. Parsiminen lisää sukkienkäyttöikää, sillä yleensä aluksi ilmestyvät vain pienet reiät päkiään tai kantapäihin ja sukat ovat muuten vielä hyvässä kunnossa.