MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

6-ply

Näytetään kaikki 3 tulosta

6-ply eli 6-säikeinen sukkalanka

Etsitkö monipuolista ja kestävää sukkalankaa? Tutustu 6-säikeiseen sukkalankaan, joka on erinomainen valinta moniin eri käyttötarkoituksiin. 6-ply sukkalangassa on nimensä mukaisesti 6 säiettä ja se on keskipaksuinen sukkalanka. Lanka on riittävän paksua, jotta se sopii hyvin esimerkiksi talvikenkiin, mutta samalla riittävän ohutta, jotta siitä voi neuloa myös kevyitä kesäsukkia. 6-ply lankaa on saatavilla monissa eri väreissä, joten voit valita juuri sinulle sopivan sävyn. Tämä lanka sopii paksuudeltaan myös kauniisiin kirjoneulesukkiin tai vaikka lapasiin.

Vinkit 6-säikeisellä langalla neulontaan

6-säikeistä sukkalankaa neulotaan 3mm – 4mm neulepuikoilla. Voit neuloa sukat perinteisesti varresta kärkeen tai aloittaa neulomisen varpaista varteen. Kun alat neuloa tavallisia perusvillasukkia naisten kokoa 38/39 tarvitset noin 56 silmukkaa. Varteen kannattaa neuloa hieman joustinneuletta, jotta sukka pysyy paremmin jalassa. Sukkamalleja on olemassa paljon erilaisia ja nykyään löydät apuvideoita aina kantapään neulomisesta kiilakavennuksiin. Voit myös vaihtoehtoisesti valmistaa sukat virkkaamalla.

6-säikeisten lankojen valikoima

Suosituin yksivärinen keskipaksu sukkalanka on Markus Companyn 6-ply sukkalanka. Tämä laadukas sukkalanka on valmistettu Italiassa ja se  ilahduttaa laajalla värikirjollaan. Lanka on saatavilla 50g kerässä ja se onkin valmistettu silmällä pitäen kirjoneuleen tekijöitä. Kaksi kerää riittää 39 kokoiseen sukkapariin. Myös kirjavaa keskipaksuista sukkalankaa on saatavilla esimerkiksi Opal Regenwal. Tämä ja sopiikin heille, jotka haluavat vain keskittyä neulomaan yhdellä langalla, mutta saavat silti  näyttävät sukat aikaiseksi. Uusimpana tulokkaana 6-säikeisiin sukkalankoihin on tullut Regian upea Tweed sukkalanka. Tässä langassa on viskoosinyppyjä, jotka tekevät neulepinnasta elävän ja luonteikkaan. Viskoosi tuo myös langalle pientä kiiltoa. Tämä lankakerä on 150g ja metrejä siitä löytyy 375m. Tästä riittääkin kunnon kokoisiin, jopa koon 46 sukkapariin lankaa.