MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Pellava

Pellava

Pellava on yksi vanhimmista viljelykasveista ja arvostetuimmista tekstiilikuiduista. Se on tunnettu paitsi kestävyydestään myös erinomaisista ominaisuuksistaan, jotka tekevät siitä suositun materiaalin niin vaatetukseen, kodinsisustukseen ja muihin käsityöprojekteihin. Kasviperäisenä luonnonkuituna pellava on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Kasvin viljely vaatii vain vähän vettä, toisin kuin esimerkiksi puuvillan. Myös koko kasvi on mahdollista hyödyntää pellavasta, jolloin viljellyltä alalta saadaan käyettyä hyödyksi mahdollisimman paljon materiaalia.

Pellavalangan monipuoliset ominaisuudet

Pellavalangalla on useita erinomaisia ominaisuuksia, mikä tekee siitä yhä useamman käsityöharrastajan suosikkimateriaalin. Pellavalanka on erittäin kestävää, joten siitä valmistetut tuotteet säilyvät kauniina vuodesta toiseen. Pellava on luonnostaan hengittävä materiaali, joka pitää käyttäjän viileänä kuumalla säällä ja lämpimänä viileämmillä keleillä, Pellavalanka imee kosteutta tehokkaasti, joten se sopii erinomaisesti pyyhkeisiin, keittiöliinoihin ja vaatteisiin, jotka vaatiat hyvää kosteudenpoistokykyä. Näide lisäksi pellavalla on luontaisia antibakteerisia ominaisuuksia, joten se estää bakteerien kasvua ja vähentää epämiellyttävien hajujen muodostumista. Pellavan viljely ja tuotanto ovat ekologisia, minkä ansiosta pellavalanka on ympäristöystävällinen valinta käsityömateriaaliksi.

Pellavalanka sopii materiaaliksi monenlaisiin käsitöihin

Pellavalangan kaunis tekstuuri ja ulkonäkö sopivaat monenlaisiin vaatteisiin ja sisustustuotteisiin.Pellavalankaa voi käyttää neulomiseen ja virkkaamiseen, jolloin saat kauniita käsitöitä aikaiseksi. Pellavan hengittävyys tekee siitä erityisen sopivan kesäisiin vaatteisiin. Virkatut topit sekä mekot ovatkin ihanan vilpoisia kuumilla kesäkeleillä. Kesäiset asusteet kuten hatut, hiusdonitsit ja muut asusteet ovat myös näyttäviä pellavasta valmistettuna. Pellavalangasta voit myös valmistaa monenlaisia sisustustuotteita kuten tyynynpäällisiä, verhoja, koreja, mattoja ja seinävaatteita. Pellavan luonnollinen ulkonäkö ja tyyllikkyys sopivat erinomaisesti rustiikkiseen ja luonnonmukaiseen sisustustyyliin. Pellavalangan ohuemmat versiot ovat mainioita kirjontaan, joten voit koristella vaatteita, asusteita ja kodin tekstiilejä kauniilla kuvioilla ja yksityiskohdilla. Kokeile pellavalankaa seuraavassa käsityöprojektissasi ja ihastu sen luonnolliseen kauneuteen ja monipuolisuuteen!