MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Hamppu

Näytetään kaikki 5 tulosta

Hamppu

Hamppu on kasviperäinen luonnonkuitulanka. Hamppu kuuluu maailman vanhimpiin kasvikuituihin. Hamppukuitu on erittäin luja ja kestävä materiaali ja siitä valmistetaankin mm. hamppuköyttä. Hampun vahvuus ja kestävyys tekevät siitä erinomaisen materiaaliin moneen käyttötarkoitukseen. Hamppukasvi kasvaa nopeasti eikä vaadi juurikaan kemiallisia käsittelyitä, minkä ansiosta se on ympäristöystävällinen ja ekologinen vaihtoehto.

Hamppulangan ominaisuudet

Hamppulanka on vuosisatoja vanha materiaali, joka on nykyään yksi suosikki ekologisten lankojen joukossa. Hamppulanka on erittäin lujaa, minkä ansiosta hamppulangasta valmistettu tuote kestää käyttöä ja kulutusta. Hamppulangan luontainen kestävyys tekee siitä erinomaisen valinnan myös ulkokäyttöön tarkottetuihin projekteihin, kuten terassimatot ja rahit. Luonnonkuituna hamppulanka on myös hengittävää. Imukykyisenä materiaalina hamppulanka on loistava valinta myös erilaisiin siivousliinoihin sekä tiskirätteihin. Hamppulangalla on luontaisesti antibakteerisia ominaisuuksia, mikä vähentää hajujen muodostumista ja parantaa materiaalin hygieenisyyttä. Tämä ominaisuus on eduksi myös virkatuissa keittöpyyhkeissä. Hamppulanka on ekologinen valinta, sillä sen tuotanto vaatii vähemmän vettä ja kemikaaleja kuin monien muiden tekstiilien valmistus.

Hamppulangan käyttö erilaisissa käsityöprojekteissa

Hamppulankaa voidaan työstää esimerkiksi sekä neuloen että virkaten. Hamppulangan luontainen hengittävyys tekee siitä mieluisan materiaalin kesäisiin asusteisiin. Voit myös yhdistää ohutta hamppulankaa jonkun muun materiaalin kanssa ja tehdä keveän kesähuivin. Kaunis kesälaukku syntyy näppärästi kahdesta virkatusta ympyränmallisesta palasesta. Hamppulangasta voi valmistaa myös erilaisia sisustustuotteita, kuten tyynynpäällisiä, seinävaatteita ja koreja. Hampun kaunis ulkonäkö tekee siitä sopivan valinnan rustiikkiseen ja luonnonläheiseen sisustukseen. Kauniit virkatut korit sopoivat esimerkiksi kasveille. Voit käyttää koria ruukun päällä, jolloin saat helposti vaihdettua sisustuksen ilmettä. Hampusta voi myös valmistaa kauniita koruja virkaten tai makramesolmuin.