MYYMÄLÄ AVOINNA
ma, ke, to 10-17
ti klo 12-18
pe ja la 10 – 14
su suljettu

Luonnonkuitu

Luonnonkuitu langan materiaalina

Luonnonkuitu tarkoittaa sitä, että kuidut ovat peräisin luonnosta, joko kasveista tai eläimistä eli niitä ei ole kemiallisesti luotu. Luonnonkuidut voidaan siis karkeasti jakaa kahteen ryhmään, eläinperäiset luonnonkuidut sekä kasviperäiset luonnonkuidut. Luonnonkuitu -lanka on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se valmistetaan luonnollisista materiaaleista, jotka hajoavat luonnossa. Lisäksi luonnonkuidut ovat uusiutuvia materiaaleja, jotka voidaan kasvattaa uudelleen ja uudelleen. Tämä tekee luonnonkuitulangasta kestävän ja ekologisen valinnan kaikille, jotka haluavat vähentää ympäristökuormitusta. Tutustu luonnonkuituisiin lankoihin, jotka ovat kestävä valinta kaikille käsityönystäville.

Luonnonkuidut ovat hengittäviä

Luonnonkuidut ovat hengittäviä, mikä tarkoittaa, että ne säätelevät kehon lämpötilaa, jolloin tunnet olosi mukavaksi. Luonnonkuitulanka on erinomainen valinta erityisesti vaatteisiin ja asusteisiin, sillä se antaa iholle mahdollisuuden hengittää ja välttää hikoilua. Tämä tekee luonnonkuitulangasta erittäin miellyttävän käyttää. Luonnonkuitulankaa on saatavilla monissa eri väreissä ja paksuuksissa.

Eläinperäiset luonnonkuidut

Eläinperäisiin luonnonkuituihin luokitellaan villat, kuten lampaanvilla, alpakka, mohair, jakkivilla, laama, kameli sekä angora. Myös silkki kuuluu luonnonkuituihin.

Kasviperäiset luonnonkuidut

Kasviperäisiin luonnonkuituihin kuuluvat esimerkiksi puuvilla, pellava, hamppu, nokkonen, juutti ja banaani. Hamppulanka on erittäin kestävää ja imukykyistä, joten se on hyvä valinta erilaisiin virkattuihin rätteihin. Banaanikuidusta valmistettu lanka on vielä harvinaisempaa, mutta vegaanisena vaihtoehtona senkin suosio saattaa lähivuosina kasvaa. Juuttilanka on suosittu materiaali erilaissa sisustustuotteissa kuten koreissa ja amppeleissa. Nokkoslanka on antibakteerista eikä se homehdu laisinkaan. Se sopii hyvin peflettilangaksi tai kuorintalapuiksi. Puuvilla on yksi suosituimmista materiaaleista. Se on helppohoitoista ja sitä on saatavilla monissa eri paksuuksissa. Se myös sopii villa-allergikoille tai heille, joita villalangat kutittavat. Pellava on kestävää sekä hengittävää, ja se onkin suosittu materiaali erilaisiin kesäpuseroihin ja asusteisiin. Sitä on helppo työstää neuloen ja virkaten.